NOVINKY 2008

Také v letošním roce mi CHŇAPINKA i ARTEMIS přinesly hodně radosti. CHŇAPINKA porodila na jaře 5 štěňátek. ARTEMIS dodělávala rozpracované šampiony z minulého roku a vedla si při tom opravdu skvěle, takže všechny  ( SK, CZ, D-VDH, D-DTK, A, WUT ) bez problémů získala. V červnu v necelých 2,5 letech splnila výstavní podmínky na titul Interšampion krásy. V podzimních měsících pak získala pracovní cerifikát zkouškou z norování a úspěšně absolvovala I. ročník Poháru Plzeňska ( lesní a barvářské zkoušky - CACT ). Teď čeká, po splnění pracovních požadavků, na oficiální udělení titulu Interšampion krásy.

 

6. - 7.12.2008  ARTEMIS úspěšně uzavřela v rakouském Welsu svou letošní výstavní sezónu. Oba dny se jí velmi dařilo. V sobotu vyběhala V1, CACA, CACIB, BOB a BOG, v neděli V1, CACA, CACIB, BOB a 5.BOG. Splnila také podmínky pro udělení titulu Šampion Rakouska.

 
 

23.11.2008  CHŇAPINKA a ARTEMIS na 1. velké sněhové nadílce přicházející zimy ....

 
 

19.11.2008  ARTEMIS obdržela důležitou poštu, která obsahovala následující diplomy: Český šampion, Německý VDH šampion a Německý DTK šampion. Ještě čeká na 2 důležité zásilky a čekání si krátí s maminkou na výletech do podzimní přírody.

 
 

4. - 5.10.2008  se ARTEMIS zúčastnila I. ročníku Poháru Plzeňska, který se uskutečnil v honitbě Mysliveckého sdružení Žerovice. V sobotu se konaly lesní zkoušky a v neděli barvářské. Artemis všemi disciplínami prošla velmi úspěšně a jen proto, že jsem podcenila nácvik nahánění, za které byla oba dny hodnocena známkou 1, jsme spadly do II. ceny. I tak byla radost z výsledků veliká, Artemis splnila všechny podmínky k udělení titulu Interšampion krásy a společně jsme zúročily to, co jsme se na výcvikových táborech vedených paní Danou Hájkovou naučily.

 
 

29.9.2008  obdržela ARTEMIS pracovní certifikát.

19.9.2008  obdržela ARTEMIS certifikát SLOVENSKÝ ŠAMPION KRÁSY. Dnes také úspěšně absolvovala na umělé noře ve Slavíkovicích zkoušku z norování a splnila tak i pracovní podmínky k udělení titulu Český šampion.

 

14.9.2008  na Národní výstavě v Lipsku získala ARTEMIS V1, VDH-CAC, DTK-CAC, BOB a 3. BOG.

13. 9.2008  na Mezinárodní výstavě v Lipsku ARTEMIS vybojovala V1, VDH-CAC, DTK-CAC, CACIB a VDH – Sieger Leipzig 2008. Dnes také splnila podmínky pro udělení titulů VDH i DTK šampion Německa.

6.9.2008  malá BAUDI v 5 měsících poprvé zažila atmosféru výstavy. Na Krajské karlovarské výstavě psů od rozhodčího pana Ing. Dostála získala krásný posudek s hodnocením VN1. Stolaříkům, jejím majitelům, gratuluji a děkuji za předvedení i péči.

 

16. - 17.8.2008  na dvoudenní MV Duodanube v Bratislavě ARTEMIS získala v obou dnech stejné hodnocení V1, CAC, res. CACIB a splnila podmínky k udělení titulu Slovenský šampion krásy.  Oba dny jsme měli milou společnost. Přišel se nám ukázat malý Bonifacio - Easy, který se poprvé předvede na MV v Nitře v letošním listopadu.

19.7.2008  na Národní výstavě v Mladé Boleslavi ARTEMIS získala hodnocení V1, CAC a Národní vítěz

28.6.2008  - 6.7.2008  naše malá smečka prožila krásný týden na Danou Hájkovou tradičně perfektně zorganizovaném výcvikovém táboře na Domažlicku. Už nyní se, stejně jako většina ostatních frekventantů tábora, těšíme na příští ročník.

15.6.2008  tento víkend absolvovala ARTEMIS dvě výstavy v německém Erfurtu. V sobotu na MV získala V1, CAC-VDH, CAC-DTK, CACIB, Landessiegerin Thüringen 2008 a v neděli na NV vyběhala V1, CAC-VDH a CAC-DTK. Ubytování jsme našli v pěkném městečku Molsdorf blízko Erfurtu. Zatímco ARTEMIS s CHŇAPINKOU odpočívaly v penzionu, šli jsme se podívat na rokokový zámeček.

 

8.6.2008  prožili jsme prodloužený víkend na dvou výstavách na Slovensku. V pátek byla NV v Senci, kde ARTEMIS získala V1, CAC a BOB a splnila výstavní podmínky na udělení titulu Šampion Slovenska. V sobotu na MV v Nitře dostala V1, CAC, CACIB, Grand Prix Slovakia Winner 2008, BOB a 3.BOG a současně splnila výstavní podmínky k získání titulu Interšampion krásy. Cestou domů jsme se zastavili v Třebíči u BENITA a jeho páníčků - má se báječně.

 

25.5.2008  v průběhu 9. týdne života se odstěhovala do nového domova malá BAUDI a dnes odjelo do světa poslední štěňátko - BONIFACIO. Doma je nezvyklý klid, nikde žádná loužička, za žádným rohem nečíhá a nestartuje maličký odvážný lovec.....

 
 

24.5.2008  se ARTEMIS po mateřských povinnostech své maminky CHŇAPINKY vrátila do výstavního dění. Na MVP v Litoměřicích získala ARTEMIS V1, CAC, CACIB.

 

18.5.2008  CHŇAPINCE je dnes 5 roků. Její štěňátka prožila 8. týden života. Absolvovala tetování a postupně rozvinula své schopnosti tak, že jsou plně připravena do samostatného života vedle nových velmi pečlivě vybraných páníčků. O víkendu se 3 pejskové již na tuto cestu vydali. Život mé malé smečky se tak pomalu vrací do původní formy, ovšem stejně jako na štěňátka z vrhu A budeme teď často vzpomínat i na ta z vrhu B.

 
 

11.5.2008  štěňátkům je 7 týdnů. Na přelomu 6. a 7. týdne se naposledy napila mateřského mléka, prozkoumala další místnosti v bytě, absolvovala první vakcinaci, opustila bydlení v porodnici a přesunula se do nového pelíšku a také se poprvé dostala do přírody a vyzkoušela si běhání v trávě.

 
 

4.5.2008  štěňátka prožila 6. týden života. Pěkně povyrostla, postupně prodlužují intervaly aktivity. Rvačky jsou stále brutálnější a výhružné vrčení a štěkání při nich je důraznější. Ochotně papají nabízené dobroty a zpravidla se vyprazdňují na savé podložky.

 
 

27.4.2008  štěňátkům je 5 týdnů, jejich překotný pohyb se stává lépe koordinovaný, narostly jim zoubky, chvíle bdění tráví rvačkami. Maminka CHŇAPINKA jim dává lekce slušného chování a nikdy nepřijme kompromis.
ARTEMIS si s nimi hraje.

 
 

20.4.2008  štěňátkům jsou 4 týdny. Každý den dělají veliké pokroky, v pelíšku se snaží udržet čistotu, začínají se prát, radost projevují vrtěním ocásku, reagují na zavolání, maminka zpřísnila výchovu a starší sestra ARTEMIS se ze sourozenců očividně raduje.

  
 

13.4.2008  štěňátka prožila 3. týden. Byl plný změn. Naučila se chodit, vrčí, štěkají, vylézají z pelíšku a začala jíst z mističky - nejprve kaši s medem a v sobotu poprvé okusila chuť syrového masa. ARTEMIS překonala ostych a CHŇAPINKA zjistila, že od ní štěňátkům nehrozí žádné nebezpečí.

 
 

6.4.2008  štěňátkům jsou 2 týdny, začínají se stavět na vratké nožičky a občas jsou z pelíšku slyšet roztomilé zvuky. Chňapinka se o ně vzorně stará, ale už je nechává stále častěji samotné a odpočívá na oblíbených místech. Z povzdálí ale potomky pozorně střeží.

 
 

30.3.2008  štěňátkům je jeden týden. Jejich hmotnost se těsně přiblížila k dvojnásobku hmotnosti porodní. Také ouška se jim značně prodloužila. Všechna štěňátka už mají jména.

 
 

23.3.2008  CHŇAPINCE a DALAMÁNKOVI se narodila štěňátka ( 1 fenka a 4 pejskové ). Mamince i štěňátkům  vrhu " B "se daří dobře.Další informace najdete v sekci " ŠTĚŇÁTKA ".

 

1. hodiny života

 

21.2.2008  Chňapince se začíná kulatit bříško. Narození štěňátek očekáváme na Velikonoce.

17.2.2008  po dvouměsíční pauze jsme opět vyrazili na výstavu. Tentokrát do Holýšova na tradiční únorovou Speciální výstavu jezevčíků.
CHŇAPINKA v čestné třídě získala hodnocení
V1, vítěz třídy čestné a ARTEMIS v otevřené třídě V2, r.CAC.

21.1.2008  byla Chňapinka nakryta pejskem Dalamánek Valentinka. Dalamánek je stejně jako Chňapinka interšampiónem krásy a multišampiónem, navíc je interšampiónem práce a 2x získal na Klubové výstavě jezevčíků titul nejlepšího plemeníka.

1.1.2008   ve složce "Z DENÍČKU" je krátká bilance roku 2007.