08. a 09.12.2012  jsme byli na naší letošní poslední výstavě. Šlo o dvoudenní mezinárodní výstavu v rakouském Welsu. Drsnosrstí trpaslíci přijeli z Ruska, Litvy, Rakouska, Česka, Německa a výraznou početní převahu měli jezevčíci italští, zejména z chovalelské stanice Del Wanhelsing. V sobotu posuzoval rakouský rozhodčí pan Schindler. DASSI VORMICELLI získala V2, res. CACA, ve třídě ji porazila rakouská fena, která celkem překvapivě dostala i BOB. V neděli posuzoval opět rakouský rozhodčí pan Krcal, Dassi dostala V1, CACA a v dalších bojích byla obklopena italskými fenami s profesionálním předvedením, kterým dal pan rozhodčí přednost. Přivezli jsme krásné posudky,  žádné třešničky, smíšené i pozitivní dojmy.

    
 

V neděli 02.12. opět slovenská rozhodčí paní Cwieczeková hodnotila všech 66 jezevčíků, Dassi  od ní dostala V1, CAC, CACIB a BOB a v soutěžích ještě BOG 3.

 

V sobotu 01.12. vypuklo výstavní hemžení, všech 79 jezevčíků posuzovala slovenská rozhodčí paní Fintororvá. Drsnosrstí trpaslíčci byli až na konci té dlouhé řady, čekání bylo nekonečné, konkurence silná. DASSI VORMICELLI získala V1, CAC, CACIB a BOB a v soutěžích, kde IV. skupinu posuzoval rumunský rozhodčí pan Lokodi, BOG 1.

 

DUOCACIB NITRA 2012 : V pátek 30.11. jsme se přesouvali se zastavením v zámeckém parku v Telči na dvoudenní mezinárodní výstavu psů do slovenské Nitry.

 

20. a 21.10.2012  byl poslední prosluněný teplý víkend babího léta a ten následující se už všechny 3 fenečky radovaly ze sněhu.

 
 

13.10.2012  se zúčastnila CIARA CASSI VORMICELLI speciální výstavy jezevčíků v Lipsku. Získala V1, VDH-CAC, DTK-CAC a BOB a splnila podmínky pro udělení titulu Šampion Německa VDH i DTK. Posílám paní Thies srdečné gratulace a dík. Zatímco Ciara Cassi běhala v Lipsku, DASSI VORMICELLI bojovala na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích. Od rozhodčího pana Coufala dostala V1, CAC, CAC ČMKU, CACIB a BOB a v závěrečných soutěžích ještě BOG 1.

  
 

06. a 07.10.2012  jsem byla s DASSI VORMICELLI na Poháru Plzeňska. Podrobnosti najdete v sekci  Z DENÍČKU.

 
 

22.09.2012  absolvovala DAFFI VORMICELLI lesní zkoušky teriérů a jezevčíků v I. ceně (241 bodů) a byla vítězkou zkoušek.

Splnila poslední podmínku pro uchovnění. Posílám gratulace a poděkování za perfektní péči Schubertům do Přerova.
Tentýž den jsme měli na chalupě vzácnou návštěvu. Přijela paní Thies a Ciara Cassi Vormicelli s tříměsíční dcerou Anne vom Goitzsche Blick, vnučkou Artemis Vormicelli. Malé Anne přeji, aby se jí pracovně i na výstavách dařilo přinejmenším tak jako její mamince.

 

Pozdní léto se už chýlí ke konci a stále časnější stmívání moji malou smečku postupně tlačí z přírody domů dříve a dříve. Pomalu se blíží období lenošení a delší vycházky budou soustředěny jen na volné dny.


 
 
   
  

Na začátku podzimu bych ještě ráda s malou Dassinkou zkusila další zkoušku, takže pilně trénujeme.

 

Lenošit umí všechny tři bravurně, to se nemusely ani učit.

 

Období dlouhých letních dnů, které moje dámská smečka strávila především na horských loukách a v lesích, pomalu končí. Dny se už výrazně zkrátily, ale jejich délka ještě dovoluje nejen o víkendech, ale i po práci vyjíždět do přírody a užívat si ji tak, jak umí ti nejlepší ze všech pejsků - jezevčíci....drsnosrstí......trpasličí.

 
 
   
  

Ve druhé polovině července dostala Dassi poštu z ČMKU, kde jí byl udělen titul ČESKÝ JUNIORŠAMPION, a z ČMKJ obdržela pracovní certifikát, takže se bude na výstavách objevovat v pracovní třídě.

Týden po absolvování výcvikového tábora se DASSI VORMICELLI předvedla na národní výstavě v Mladé Boleslavi. I mně se jevila poněkud štíhlejší, ovšem pan rozhodčí L. Müller

ji přes všechny její přednosti, které mi vyjmenoval a nadiktoval do posudku, shledal hubenou, takže získala V1 a CAC a do dalších bojů už nezasáhla.

Další dny byly věnovány přípravě na barvářské zkoušky teriérů a jezevčíků. Dassinka byla v páteční skupině, které počasí vůbec nepřálo. V noci ze čtvrtka na pátek byl nepřetržitý intenzivní liják. I přes nepřízeň počasí Dassi udělala BZ ve II. ceně. Dano, moc děkujeme a těšíme se na 12. ročník!!! 

 
 

Po výstavní sobotě jsme na jihozápadě Čech zůstali, abychom se zúčastnili už 11. ročníku výcvikového tábora jezevčíků pod perfektním vedením paní Dany Hájkové. Pobytový tábor jezevčíků nám už dlouhou dobu člení roky stejně tak jako jiné významné svátky a už od časného jara intezita těšení graduje. Kromě zdokonalování a mapování pracovního umu pejsků je to také týden milých setkání. Dassinka po celodenní výhni na sobotní výstavě s nadšením nastoupila v neděli brzy ráno ke zkouškám vloh. Měla jsem z ní dojem, že to pojala jako velikou odměnu za včerejší "grilování"na výstavě, konečně se mohla volně rozeběhnout loukou osvěženou ranní rosou, prohnat si zajíčka, ukázat, že je i poslušná a že výstřelem z brokovnice si nenechá pokazit radost ze slídění. ZV absolvovala v I. ceně, splnila všechny podmínky k chovnosti a k vystavení pracovního certifikátu.

 

30.06.2012  na národní výstavě psů v Klatovech za úmorného vedra vyběhala DASSI VORMICELLI  V1, CAC, NV, CAC ČMKU, BOB a 1. BOG. Nejkrásnějšího psa dne vybíral maďarský rozhodčí pan Andráš Korozs. Přestože měl mezi vítězi skupin vybrat pouze jediného pejska, vybral 2 jedince a Dassinku poslal na 2. místo (BOD 2). To bylo milé!

 

10.06.2012 se stala ARTEMIS VORMICELLI babičkou! Její jediná dcera CIARA CASSI VORMICELLI v nově založené německé chovatelské stanici Vom Goitzsche - Blick porodila 2 fenečky. Zatímco v odpoledních hodinách nedaleko Lipska probíhala radostná událost, DASSI VORMICELLI běhala ve výstavních kruzích na MV v Erfurtu a postupně chystala další velikou událost. Získala od švýcarské rozhodčí p. Rossier V1, VDH-CAC, DTK-CAC, CACIB, Landessiegerin Thüringen 2012 a BOB a  od polské rozhodčí p. Witkowské 1. BOG.

  
 

09.06.2012  na NV v Erfurtu, kde malé drsňáky posuzovala německá rozhodčí p. Altmeyer, DASSI VORMICELLI vybojovala V1, VDH-CAC, DTK-CAC a BOB a v odpoledních soutěžích  ji německý rozhodčí p. Kliebenstein shledal nejhezčím jezevčíkem výstavy (1. BOG). 

26.05.2012  jsme byli na MV v Litoměřicích. Všech 89 jezevčíků posuzoval p. Buba,  malí drsnosrstí jezevčíci se dostali na řadu až pozdě odpoledne, poznamenaní únavou.

DASSI VORMICELLI získala V1, CAC a res. CACIB.

Užíváme si krásných jarních dnů a začínáme žít přípravami Dassi na zkoušky.

   
 

22.04.2012  jsme se přibližně po měsíci vypravili znovu do Drážďan, tentokrát na mezinárodní výstavu. Kromě německých psů zde byla konkurence z Ruska a z Polska. Trpasličí drsnosrsté jezevčíky posuzovala německá rozhodčí paní Ingeborg Bandel. Její posuzování bylo velmi pečlivé, myslím, že i spravedlivé, ale velice zdlouhavé. DASSI VORMICELLI se jí velmi líbila, dostala krásný posudek, ovšem v boji vítězek tříd o CACIB se už nechtěla po předlouhém čekání předvádět, běhala poněkud znuděně, a tak mě ani nepřekvapilo rozhodnutí paní rozhodčí. Dassi získala V1VDH-CAC, res. DTK-CAC res. CACIB.

 

14.04.2012  jsme po 2. hodině ranní vyrazili na dalekou cestu do rakouského Wieselburgu na mezinárodní výstavu psů. Drsnosrstí trpasličí jezevčíci, které posuzovala rakouská rozhodčí paní Mag. Maissen -Jarisch, se tentokrát sjeli z Německa, Rakouska, Itálie a z Čech. DASSI VORMICELLI paní rozhodčí padla do oka, a tak její postup ve sbírání titulů byl celkem hladký a získala V1, CACA, CACIB, BOB, soutěže IV.skupiny posuzoval rakouský rozhodčí pan Dr. Schimpf a Dassi poslal na 4. místo (4. BOG).

 
 

Na této výstavě byla Dassi vyfotografována profesionálním fotografem – zde je foto:

Dassinky sestra DAFFI VORMICELLI téhož dne běhala na národní výstavě v Ostravě, kde nasbírala V1, CAC, Národní vítěz, BOB a 4. BOG. Daffi absolvovala také bonitaci a s kódem 0m/A/5 - DRT se stala kandidátkou chovu. Schubertům do Přerova upřímně gratuluji a děkuji za výbornou péči.

18.03.2012  se v Drážďanech konala další výstava – LSA Sachsen 2012. Drsnosrsté jezevčíky všech rázů posuzoval český rozhodčí pan MVDr. Švec a DASSI VORMICELLI u něj vybojovala V1, VDH-CAC a res. DTK-CAC.

 

17.03.2012  měla DASSI VORMICELLI premiéru v zahraničí. Zúčastnila se speciální výstavy jezevčíků v Drážďanech a její vykročení do světa bylo úspěšné. Od německého rozhodčího pana Engela získala V1, VDH-CAC, DTK-CAC a BOB. V závěrečné soutěži o nejkrásnějšího jezevčíka výstavy byla vybrána mezi trojici adeptů, v níž zastupovala všechny drsňáky – tedy ty nejúžasnější z jezevčíků. Výstavu nakonec vyhrál dlouhosrstý standardní jezevčík, přestože o moc hezčí jsou přece ti drsní!

 

26.02.2012  jsme konečně po více než 4 měsíční pauze a zimním lenošení vyrazili na výstavu. Tentokrát do Plzně, kde se konala speciální výstava jezevčíků. Přihlášeno bylo 183 jedinců. DASSI VORMICELLI se poprvé představila mezi dospělými, chodila v mezitřídě a byla oceněna rozhodčím panem Ing. Buštou V1, CAC, VSV (vítěz spec.výstavy) a BOB a v závěrečné soutěži o vítěze výstavy byla německou rozhodčí p. Marianne Wein-Gysae nominována do užšího výběru mezi 3 nejkrásnější jezevčíky výstavy.

 

Dnes Dassi  prošla také bonitací s kódem Om/ALR/5 a stala se kandidátkou chovu.

04. a 05.02.2012  na brněnské dvoudenní mezinárodní výstavě Duo CACIB se v sobotu předvedla DAFFI VORMICELLI, ve třídě mladých získala V2. CIARA CASSI VORMICELLI běhala oba dny v nejsilněji obsazené třídě pracovní a byla oceněna v sobotu V1, CAC, res. CACIB a v neděli V1, CAC. Cassi v sobotu splnila podmínky pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION a certifikát jí byl ve výstavní kanceláři v Brně hned vystaven, což je zejména pro zahraniční hosty velmi milé.

 

Na začátku ledna jsme dostali výbornou zprávu z Německa. CIARA CASSI VORMICELLI dosledovala zhaslého divočáka, který byl předchozího den postřelen a fence MMO se dosled nezdařil. Na stopě bylo jen málo barvy a ojedinělý kostěný fragment, ale Cassi nadšeně a soustředěně pokračovala v práci a asi po 450 m byla u kusu!!! Zkušební komisí jí byl vystaven certifikát SchwhN. Paní Thies upřímně gratuluji, raduji se a děkuji za vynikající péči o zatím jedinou dceru po Artemis Vormicelli.

07.01.2012  vyběhala DAFFI VORMICELLI (zvaná Azalka) na národní výstavě v Brně V1, CAJC, BOJ a BOB. Janičce a Michalovi Schubertovým srdečně gratuluji a raduji se i z pěkného výsledku jejich druhé fenečky Chilli, která na této výstavě získala V1, CAC, prošla úspešně bonitací a splnila tak poslední podmínku k uchovnění. O čekání na štěňátka od Artemis se dočtete v sekci Z DENÍČKU.