6. - 7.12.2014  pobývala naše smečka v rakouském Gallspachu, odkud je necelých 20 km do Welsu, kde každoročně první prosincový víkend probíhá dvoudenní mezinárodní výstava psů. V Gallspachu pokaždé bydlíme v selském prostředí na statku s milou paní domácí, výbornou domácí kuchyní a vzhledem k adventnímu období i s kouzelnou vánoční výzdobou se spoustou posvátného jmelí, které se v těchto končinách vyskytuje velmi hojně. Po těch letech je to pro nás už takřka domácí prostředí. Jen minulý rok jsme výstavu ve Welsu vynechali, neboť Dassinka byla čerstvě nakrytá. Březost, mateřství, výchova Frupina a další okolnosti přispěly k tomu, že po 1,5 roku trvající pauze jsem se konečně rozhodla vyrazit na rakouskou výstavu, abychom se pokusily splnit podmínky na šampionát Rakouska (pro pracovní plemeno 1x CACA z jakékoliv třídy a 2x CACA z třídy pracovní s odstupem 1 rok a 1 den mezi 1. a posledním CACA). Plán byl splněn, přivezly jsme ještě 2x res. CACIB, žádost o vystavení certifikátu je odeslána a Dassi, stejně jako ostatní příslušníci smečky, teď v klidu prožívají adventní čas.

 

23.10.2014 se  DAFFI Vormicelli zúčastnila Evropské výstavy psů v Brně, ze 6 předvedených fen v pracovní třídě se umístila na velmi pěkném 3. místě. Necelých 14 dnů před touto velkou výstavou se Daffi stala držitelkou titulu Slovenský šampion krásy. Manželům Schubertovým srdečně gratuluji a děkuji.

 

25.09.2014 oslavil vrh „D“ 4. narozeniny.

Na konci září se předvedla na výstavě psů v Lipsku ve třídě šampionů CIARA CASSI Vormicelli, získala V1, VDH-CAC, DTK-CAC a Landessiegerin, její dcera ANNE vom Goitzsche Blick, která startovala ve třídě otevřené, V1, VDH-CAC, res. DTK-CAC.

03.09.2014  Srpnové dny uplynuly a přesto že v tomto měsíci bylo 5 víkendů, významně regulovalo pobyt mé smečky v přírodě proměnlivé počasí. Náhlé vydatné slejváky a jindy bouřky s krupobitím střídané krátkým vyjasněním, které lákalo k vycházkám, z nichž jsme se mnohokrát vraceli kompletně promoklí, a když jsme se blížili k prohřáté chaloupce, už z dálky nás zahříval pohled na její jemně kouřící komín. Vzrostlé louky v blízkém okolí jsou už posekané, takže teď dobře vidím pohyb všech jezevčíků, zatímco dříve mě o jejich poloze samozřejmě jen za bezvětří informovalo vlnění stébel trávy a ve větru pak jen občas zahlédnuté konečky vztyčených vrtících  se proutků.

           
                     
            
 

30.08.2014  CHŇAPINKA VALENTINKA (Gaia) si dnes opět prohnala srnu, na jejíž stopu narazila vedle lesní cesty. Hned začala vydávat a za hlasitého štěkotu zmizela v hustém lese. Dlouho jsem ji slyšela, pak nastalo ticho a po necelých 25 minutách se celá nadšená z lesa vyřítila (viz foto). Báječné jsou ty chvíle shledání!

Několik fotek z posledních dnů:

          
 

 

Stěžejní události posledních dvou měsíců:

Vrh „F“ 29.07.2014 oslavil půlkulaté narozeniny – půl roku. Všechna odrostlá štěňátka už mají své paničky a páníčky trochu zformované a s pubertou, která už je za dveřmi, se jejich úsilí zintenzivní a vynalézavost znásobí. Majitelům malých obdivovaných tyranů přeji hodně trpělivosti, důslednosti a radosti z jejich dílčích výchovných nikdy nekončících krůčků.

27.07.2014 byla v německém Kaunitz klubová výstava jezevčíků. CIARA CASSI Vormicelli se stala klubovou vítězkou a její dcera ANNE vom Goitzsche Blick 2. nejhezčí fenou v plemenu. Anne není jen pěkná fenka, ale zdědila po rodičích také pracovní vlohy a má složeno několik zkoušek (mimo jiné i obtížnou SchwhK/40, kde byla vítězkou zkoušek). Majitelce a chovatelce paní Thies srdečně gratuluji a přeji další úspěchy.

Poslední červnový víkend se necelé 3 měsíce po porodu CIARA CASSI Vormicelli zúčastnila speciální výstavy jezevčíků v Bad Harzburg s výsledkem V1, VDH-CAC, res. DTK-CAC. Její dcera ANNE vom Goitzsche Blick odsunula maminku celkově na 2. místo, když získala V1, VDH-CAC a DTK-CAC.

Vrh „C“ oslavil na začátku června 5. narozeniny. CASTOR Vormicelli je gaučák a dlouho jsem o něm neslyšela. COUSTEAU Vormicelli a CASPAR Vormicelli byli na několika málo výstavách, mají zkoušky a jsou chovní. Caspar se letos zapojil do reprodukce. CIARA CASSI Vormicelli je šampiónkou ČR, VDH, DTK, WUT a čerstvou německou klubovou vítězkou. Má složeno několik zkoušek a je používaná v myslivecké praxi. Je matkou dvou vrhů.

18.05.2014 oslavila CHŇAPINKA Valentinka 11. narozeniny. Stále je vůdčí fenou mé malé smečky, stále miluje dlouhé vycházky do přírody, stále je nejhlučnějším jedincem v mé domácnosti.
Měla 3 pětičlenné vrhy a dnes už je babičkou i prababičkou pěkné skupinky drsňáčků.

FRUPINO Vormicelli se vypravil na první cestu do lesa. Provázela ho teta Artemis a směr pochodu udávala maminka Dassinka.

 

DASSI Vormicelli dostala z belgického Thuinu potvrzené tituly C.I.B. a C.I.E.

 

30.04.2014 je štěňátkům 13 týdnů, včera jim byly 3 měsíce! Neuvěřitelné, jak čas letí. Už měsíc jsme v nové sestavě: Gaia, Artemis, Dassi a Frupino. První opustil rodný pelíšek Fortis, po něm odjela Festina a týden po ní pak i Fergano. Zprávičky z jejich nových domovů jsou milé, plné radosti, nadšení a štěstí, které s sebou každé štěňátko přináší. Ovšem nyní nastalo v životě štěňátek kousací období a jestli koušou všichni sourozenci tolik jako Frupino, který zůstal doma, tak se obávám reklamací. Nikdo nikdy nekousal tolik a téměř permanentně jako malý Frupino!
V několika posledních dnech jsem Frupinovi vytrimovala ouška a temeno hlavy. Jakmile jsou závojíčky z uší pryč, končí jedno krásné období….

 

Konečně je tady jaro a s ním i dlouhé špacírky…

  

17.03.2014  Štěňátka prožívají druhou polovinu 7. týdne života. Jsou už hodně samostatná a nějak strašně rychle se začíná přibližovat chvíle jejich odchodu…. Pro jednoho pejska ještě hledám vhodný domov u milých lidí.

15.03.2014  byl ESTIMABLE DEMI Vormicelli 1 rok. K narozeninám dostala vstupenku do ZOO. No není to báječný dárek? Demi, přeji ti krásný život s tvojí skvělou paničkou!!!

 

Tentýž den se na 2. konci republiky odehrávala významná událost v životě štěňátek. Absolvovala tetování a 1. vakcinaci. Na kratičkou intenzivní bolest při tetování provázenou křikem štěňátka brzy zapomněla a bezprostředně po výkonu se živila piškoty, které jim pan doktor lámal na malé kousíčky, aby se jim zavděčil. Po návratu z této velké akce domů se vše rozeběhlo jako dosud: rvačky, hraní, honičky, schovávaná, mazlení…

  
 

Pro rychlou komunikaci jsem vytvořila přidružené webové stránky: vormicelli.websnadno.cz

29.01.2014  v časných ranních hodinách porodila DASSI Vormicelli její první vrh. Narodila se 4 zdravá štěňátka, nejprve 3 pejskové a poslední přišla na svět fenečka. Do porodu jsem jí zasáhla jen při příchodu prvního štěňátka, což byl největší pejsek a zdržel se o chvilku déle v porodních cestách. Příchod ostatních štěňátek už byl zcela spontánní a Dassinka si vše sama obstarala. Byla moc šikovná.

19.01.2014  V uplynulých 20 dnech jsme využili k delšímu pobytu venku několika slunečných dnů . Minulý víkend bříško plnící se štěňátky už Dassince nedovolovalo tak rychlý pohyb, jaký měla dříve, ale dosytosti si užila pobíhání na sluníčku. Její kdysi elegantní pružný pohyb se proměnil v podstatně méně pružný se zbytky elegance, ale zase s půvabem mateřství. Dnešní 52. den březosti prožívá Dassi v posteli a střídáním různých pelíšků a testováním, které místo bude pro blížící se událost nejvhodnější, či na mém klíně. Když leží na mně, cítím jemné pohyby štěňátek. Už se to blíží...

                
 
     

13.01.2014  oslavila ARTEMIS VORMICELLI a její sourozenci (ADONIS, APOLLÓN, ARIADNÉ a AFRODITÉ) 8. narozeniny. Všem přeji pevné zdraví a spokojené soužití s páníčky.